22 Mart 2009 Pazar

Limonlu Cheesecake




İşte Limonlu Cheesecake'im:)) Hemen anlatmaya başlayayım. Birkaç tarif inceledikten sonra Hatice'nin bir tarifini baz alarak kendimce bir cheesecake hazırladım.

Taban Malzemeleri:

1,5 paket burçak bisküvi
4 yemek kaşığı tereyağı, eritilmiş
1 çay kaşığı tarçın
Cheesecake Malzemeleri:

2 paket labne peyniri
2 kutu süt kreması (400ml)

1/2 çay bardağı taze sıkılmış limon suyu(Ben sevdiğim için biraz daha fazla kullandım)

1 çay kaşığı vanilya
Limonlu Krema Malzemeleri

1,5 çay kaşığı limon kabuğu rendesi

6 yemek kaşığı limon suyu

1yumurta ve 1 yumurtanın sarısı

yarım su bardağı toz şeker

2 yemek kaşığı küp küp tereyağı,
1.Öncelikle bisküvileri kırıntı haline getirdim ve tereyağını eritip üzerine döktüm ve tarçını da ekleyip hepsini karıştırdım ve kalıbımının tabanına güzelce bastırdıktan sonra dağılmaması için bi müddet buzdolabında bekletmek gerekiyor.

2.Tabanı hazırladıktan sonra cheesecake kısmı için labneyi mikser ile 8 dakika çırpıp daha sonra kremayıda ekleyerek bi müddet daha çırpıyoruz ve son olarak vanilya ile limon suyu da ekleyerek malzemeler özdeşecek şekilde karıştırdıktan sonra cheesecake kısmı hazır oluyor.

3.Buzdolabından tabanı çıkarıp 6-7 dakika ısıtılmış fırında 160 derece pişirip çıkarıyoruz ve üzerine cheesecake kısmını döküyoruz ve buzdolabına koyuyoruz. Bir gece dinlenmesi gerekiyor.

4.Bu arada limonlu kremayı da hazırlayıp ertesi gün servis ederken kullanabilirsiniz çünkü onun da soğuması gerekiyor.

Limonlu krema için de tereyağı hariç tüm malzemeleri karıştırarak benmari usulü 5 dakika pişiriyoruz daha sonra 7 dakika da terayağı ekledikten sonra karıştırarak pişiriyoruz.


İşte bu kadar :) Bence tadı bekledikçe daha da güzelleşiyor hem dağılması engelleniyor hem daha lezzetli oluyor.




4 yorum:

bahar dedi ki...

Gonca'cım yardım taklifin için çok teşekkür ederim. Bu konuda kapını zaman zaman tıklatabilirim:)) ve içinde limon olan her tarifi deneyebilirim.yiyenlere afiyet olsun.sevgiler.

tasarım mekani dedi ki...

cok severim limonlu cheesecake ama hicte yapmasini beceremem.. paylasim icin tskler. medinem

gonca-pembe merdane dedi ki...

Medinem aslında bu tarif diğerlerine göre oldukça pratik ve lezzetli bir tarif tavsiye ederim. Özellikle bir iki gün bekleyince çok ama çok lezzetli oluyor:)

Baharcım tarifi denersen sen de deneyimlerini yorumda paylaşırsan sevinirim:)

Sevgiler

modaninprensesi dedi ki...

Ellerine sağlık harika görünüyor:)