11 Nisan 2009 Cumartesi

FIRINDA SEBZE YEMEĞİ ( çok pratik çok lezzetli:) )



Aslında bu yemeği yapalı baya oldu sanırım bir kaç hafta önce yine bir haftasonuydu yayınlamak nasip olmadı bir türlü. Bu haftasonu hem pratik hem sağlıklı hem de lezzetli bir yemek yapmak isteyen olursa ( daha ne olsun:) ) diye yazayım dedim.
2-3 adet kabak
2-3 adet patlıcan
2 adet kırmızı biber
2 adet yeşil biber
1-2 adet havuç
2-3 adet orta boy patates
3-4 yemek kaşığı sıvıyağ
tuz,karabiber,pulbiber,nane,kekik

Ben tüm sebzeleri jülyen, patatesleri elma dilimi şeklinde büyük bir kabın içine doğruyorum yanlız havuçların ve patateslerin dilimlerini daha ufak tutuyorum diğerleriyle aynı oranda pişebilmesi için. Daha sonra yağı ve baharatları göz kararı ekleyip bir güzel harmanlıyorum ve borcama boşaltıp önceden ısıttığım fırına veriyorum (yağlı kağıt üzerine döküp de pişirebilirsiniz o şekilde de yapmıştım). Sebzeler fırında çok az yağ ile kendi lezzeti ve aromasıyla çok güzel pişiyorlar. Ben yaklaşık 180 derecede pişiriyorum. Fırından çıktıktan sonra da çırptığım yoğurdu üzerine döküyorum. İşte bu kadar hazır yemeğimiz. Bir de tavada pulbiberli yağ hazırlayıp üzerine de dökünce güzel oluyo ama ne gerek var di mi yaz geliyo fazladan kalori bu kısmı boşverin:))))))

4 yorum:

tasarım mekani dedi ki...

tamda mevsime uygun lezzet... ye ye doyma ;)) sevgiler, medinem

derya dedi ki...

Canımmmmmm pasta ustalığının yanında
yemektede süpersin ellerine sağlık sımsıcak sevgiler...

Gonca dedi ki...

Medinem cidden bunu ne zaman yapsam o dakka biter :)
Deryacım teşekkür ederim yemek yapmayı da gerçekten çok seviyorum :)

Papatya Prenses dedi ki...

ohh misler gibii,hem hafif hem de acayip leziz:)
ellerine sağlık Goncacım..